Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

18 jún. 2024
09:00PM - 12:30AM
MdA - Katango improvisations - DJ Emiwell

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Tango Harmony show

 

"Tangó...Ahol a lelkek találkoznak, ahol egy pillanatra megáll az idő, ahol két ember táncol és nem létezik más, csak a férfi és a nő."
Az est főleg a legendás Astor Piazzolla zenéire és sokéves Buenos Aires-i élményekre épül, melynek keretében a táncosok felvonultatják a tangó különféle arculatait. Mert ez a legtöbb érzelemmel telített tánc, mely lehet szenvedélyes, melankolikus, virtuóz vagy akár vidám is.

Zene, a tánc és multimédia együtt, egymás hatását erősítve segítik átérezni azt a sajátos, érzelmekben és indulatokban bővelkedő világot, mely a tangó mozdulataiban öltött testet. A hangulat megteremtését a témához kapcsolódó fotókból, videókból és animációkból összeállított multimédiás háttér segíti, melyben eredeti Argentin felvételek is szerepelnek. Az előadás után a vállalkozó kedvűek elsajátíthatják a tangó alaplépéseit a művészek segítségével.

A táncosok a versenytánc sok-sok éves gyakorlatát ültetik át abba az évtizedes tapasztalatba, ami az argentin tangó gyökereinek és stílusának átfogó tanulmányozását, Buenos Aires tangóklubjainak, milongáinak sodró lendületét, de akár egy-egy nagy világverseny színvonalát is felidézik a színpadon.
 

Bartha Katalin hegedű, művészeti vezető

Lázár György zongora

Nagy Ottó – gordonka

Piukovics Gábor – nagybőgő

Szokolai Zoltán - harmonika

Molnár Manó - multimédia

Koreográfia és tánc:
Kulik Johanna és Gellai Tamás

 

Kritika egy németországi előadásról

Share