Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

16 ápr. 2024
09:00PM - 12:30AM
MdA - Tango Harmony concert - DJ Pablo Tango

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Szőllősi András és Götz Andrea

1987-ben kezdtek el együtt táncolni a Budai Táncklubban, ahol később a Botafogo Táncegyüttes megalakulásánál is közreműködtek mint alapító tagok. A formációs versenyeken kívül standard kategóriában is versenyeztek 1992-ig. Ezalatt az idő alatt számos más műfajt is kipróbáltak a flamencótól az afrón át a steptáncig, végül 1993-ban ismerkedtek meg az argentin tangóval.

Akkoriban Magyarországon nem nagyon volt tangóhoz értő tánctanár, így Buenos Aires-be utaztak, hogy autentikus tangót tanulhassanak. 1995 őszétől egy éven át járták a Buenos Aires-i milongákat és táncórákat. A stílusok közül a köznép által táncolt stílus áll közelebb a szívükhöz, így tudásuk nagy részét is az utca emberétől szerezték: idősebb (vagy fiatalabb) uraktól, hölgyektől lesték el a stílust és a lépéseket. Ezzel egyidejűleg órákat is vettek többek között Aurora Lubiztól és Jorge Firpotól, Rubén Terbalcától, Indiotól, Graciéla Gonzalestől, Jorge Rodrigueztől, Marta és Luis canyengue tanároktól és azóta még sokaktól (pl. Horacio Godoytól, Chichotól, stb.). Azóta is többször jártak Buenos Airesben illetve a tangó másik otthonában, Montevideoban. András főszereplésével egy film is készült az uruguayi tangóéletről Domingeando címmel.

Néhány éve a népi tangó mozgásvilágán alapuló egyéni, kortárs tangóként aposztrofálható színpadi koreográfiákat készítettek és mutattak be többek között a Művészetek Palotájában és a Nemzeti Táncszínházban.

Az argentin tangóban az improvizációt és a pár harmonikus, a zenét követő együttmozgását tartják a legfontosabbnak.

Az argentin tangó egy városi néptánc, élő szórakozási forma. András magyar néptáncos tapasztalataiból is merítve a lépések tanításán túl a pontos vezetésre és a jó hangulatra fektetnek hangsúlyt a tangó órákon. Óráikat a szerda esti Tango y Alma milonga előtt tartják 18.00-tól. Félénk vagy gyorsan haladni vágyó tangósoknak magánórát is adnak.

 

Honlapjuk: http://tangoyalma.hu

 

Fellépések:
2014. szeptember 29. Tangó Hangoló

2014. április 27. Pesti Tangó Szalon

2010. augusztus 29. Tangó Szerenád

 

Fellépésekről készült videók:
2014. április 27. Pesti Tangó Szalon

2010. augusztus 29. Tangó Szerenád

 

Képek:
2014. szeptember 29. Tangó Hangoló

Share