Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

16 ápr. 2024
09:00PM - 12:30AM
MdA - Tango Harmony concert - DJ Pablo Tango

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Gianpiero Galdi

Gianpiero nemzetközileg ismert argentintangó táncos. Az itáliai Salernóban született, már 12 éves korában tangózott, majd elment Buenos Airesbe az argentin nagy mesterektől tanulni. Ezután már úgy járhatta be egész Európát, hogy tánctudását mindenhol elismerték.

Édesapja, - aki az utcán csellengő kamaszoknak tanította a tangót, bár eredeti foglalkozása szerint mérnök és a harcművészet mestere volt - , meghatározó indíttatást adott neki. Gianpiero lelkében termékeny talajra hullottak a magok, 16 éves korától tanított, 18 éves korától pedig már előadókörutakra járt.

Életét a tangónak szenteli, átutazta Európát és neves partnerekkel táncolt: Mila Vigdorovával, Cesira Micelivel, Nadia Hroniduval, Maria Filalival. Apjához hasonlóan maga is tanulta a mérnöki tudományokat és módszerét jelentős mértékben formálta ez a tudás is. Tánctudása és módszere mélyen kapcsolatban állnak a testmozdulatok valóságos lényegének megértésével és a zeneiséggel. Megszállottan hisz benne, hogy az igazi egyszerűség és erő a természeti törvények helyes megértéséből erednek, de a tangó ennél is több, a belső szárnyalásnak nyit utat, tangózni tanulni annyi mint megtanulni bánni saját lelkünk erejével.

Fellépések:
Pesti Tangó Szalon 2014.06.15.

Tango & Swing Festival

 

Videók a fellépésekről:
Pesti Tangó Szalon 2014.06.15.

 

 
 
Share