Feliratkozás hírlevélre:

Következő események

16 ápr. 2024
09:00PM - 12:30AM
MdA - Tango Harmony concert - DJ Pablo Tango

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangó szalon

youtubevimeo-logoyouku-logo

Tania Heer és René-Marie Meigan

 

Tania a brazíliai Bahia-ban született. Jelenleg Lyonban él és táncosként, illetve fordítóként is tevékenykedik, rengeteg nyelven beszél (vagy tetteti, hogy beszél).

 

A tangó a korábbi tánc iránti szenvedélyének újrafelfedezéseként került a képbe. Korábban tíz éven át különböző táncokban jeleskedett a Királyi Táncakadémián: tap, capoeira, klasszikus balett. 2012-ben kezdett el tangót táncolni Buenos Aires-i tanulmányi során, és a szerelem azóta is tart.

 

2012 óta komolyabban elkezdte képezni magát, melyben olyan tangó mesterek voltak segítségére, mint Horacio Godoy, Moira Castellano, Corina Herrera, Ruben & Sabrina Véliz, Ariadna Naveira & Fernando Sánchez, Sebastián Jimenez, Maria Ines Bogado, Ines Muzzopappa és sokan mások. A tangózás lehetőséget nyújtott számára arra is, hogy kalandvágyát csillapítva beutazza a világot, amire így már plusz egy oka van.

 

Tania jelenleg is táncot tanít Lyonban René-Marie-val (LABOTANGO).

 

René-Marie a francia Toulonban a színházba született: színészek, rendezők, zenészek, festők, táncosok alkotják a családját. A fiatalsága együtt lüktetett/vibrált/rezgett a művészettel: dráma, zene és tánc. Különböző művészeti tapasztalatai vezették odáig, hogy beutazza a világot, Berlinben pedig felfigyelt az Argentin tangóra, majd meg is tanulta, nevezetesen Matias Facio-tól és Ismael Ludman-tól.

Ezután olyan mesterekkel fejlesztette tánctudását, mint Corina Herrera Horacio Godoy, Moira Castellano, Gustavo Naveira & Giselle Anne, Ruben & Sabrina Veliz, Ariadna Naveira & Fernando Sanchez, Carlitos Espinoza & Noelia Hurtado, Mariano Chicho Frumboli & Juana Sepulveda.

René-Marie azon táncosok új generációjának tagja, akik Európában a tangót képviselik. Rendszeresen tart workshopokat Franciaországban és Svájcban, emellett pedig csinálja a LABOTANGO-t Tania-val Lyonban. Továbbá színházi rendezőként tevékenykedik társulatánál, a La Mer est ton Miroir-nál, valamint részt vesz az Alchemie Tango Festival szervezésében.

Mozgása a zeneiségéből építkezik, egy olyan energiát képvisel, mely egyszerre erőteljes és érzékeny.

 

Share